ATV SERBIAN ADVENTURE TURA

FARMA BELA REKA

FARMA BELA REKA I
START:
Eko farma Milanović

KILOMETRAŽA: 14.5 km
VREME: 30 min
TEŽINA: Laka

FARMA BELA REKA II
START:
Eko farma Milanović

KILOMETRAŽA: 18 km
VREME: 40 min
TEŽINA: Laka

U srcu netaknute prirode Srbije, postoji jedno čarobno mesto – Homoljske planine. Na tim magičnim planinama jedno divno imanje sa živopisnim pašnjacima – Bela reka. Na nadmorskoj visini od skoro 1000 metara. Nebu pod oblake. Tu žive naše koze. Šetaju slobodno. Hrane se samo svežom travom, cvećem i planinskih biljem. Daju najkvalitetnije mleko od koga se prave naši jedinstveni sirevi.

Bela Reka, koje se pominje još u XIX veku, kada je knjaz Miloš Obrenović ovde, daleko od očiju javnosti, sagradio uzgajivačnicu rasnih konja za potrebe svoje vojske. Između dva svetska rata, ergela je i dalje bila u upotrebi i tu su se gardisti Kraljevine Jugoslavije obučavali u jahanju konja. I dan-danas, ispred stare konjušnice stoji sačuvana kamena pojilica za konje, izgrađena u obliku potkovice, kao živi svedok prohujalih vremena. Sam naziv mesta odredila je čudesna priroda ovog krajolika. U ranu zoru, kad jutro sviće, često se prozračna magla tromo povija nisko iznad ovalnih vrtača. Kada se ovaj prizor pogleda sa nekog obližnjeg uzvišenja, stiče se utisak kao da magična bela reka teče niz dolinu.

Na nadmorskoj visini od 470 do 600 metara, na velelepnom prostranstvu od 530 hektara, satkano od živopisnog tkanja listopadnih bukovih šuma, šarenih livada i bogatih pašnjaka, na kojima rastu mnoge gorske trave i planinsko bilje, kao i plodnog obradivog zemljišta, na kome se seje organska trava za ishranu koza i ovaca. Blaga planinska klima i povoljna ruža vetrova, koji se ovde sastaju sa svih četiri strana sveta, čine ovo imanje pravom riznicom netaknute prirode.

Tekst preuzet sa sajta belareka.com

MAPA TURE

MAPA SA OKOLINOM

ČESTA PITANJA

Ne. Ovde se radi o drugačijem konceptu – vožnja sa vodičem kroz unapred zadate rute.

Ne. Vožnje su isključivo sa vodičem i na unapred utvrđenim rutama. Uništavanje prirodne okoline kao i poljoprivrednih useva nije misija i vizija ATV Serbian Adventure.

Trenutno smo stacionirani u istočnoj Srbiji, ali ćemo uskoro imati u ponudi i ture po drugim delovima Srbije.

Da. Moguće su karavanske vožnje sa većim brojem kvadova.

Neke od (višednevnih) tura su zamišljene sa noćenjem u kampu i nastavku vožnje sutradan. Za jednodnevne ture, po želji, obezbeđen je smeštaj na eko farmi Milanović u selu Lipovica, nadomak Despotovca, sobe i apartmani. Takođe je moguće kampovanje na farmi.

Postoji, ture su moguće samo za osobe sa odgovarajućom vozačkom dozvolom.

Da. Potrebna je odgovarajuća vozačka dozvola.

U zavisnosti od doba godine i vremenskih uslova poželjno je imati višeslojnu garderobu. Kacige sa vizirima, rukavice, kišne kabanice, gumene čizme i potkape su sastavni deo opreme koju dobijate sa naše strane.

Imate neko dodatno pitanje?

KONTAKTIRAJTE NAS

TELEFON

+381638105052
+381691000026

E-MAIL

info@asa.rs

LOKACIJA

Eko farma Milanović
Selo Lipovica
35213 Despotovac

REZERVIŠITE